Productivitate maximă
40 g / oră
Fel de mancare
Rețea 220 V
Tipul de control
Mecanic
Zona de aplicare
tratarea apei, tratamentul alimentelor, tratamentul accesoriu, tratarea aerului
Zona recomandată a camerei
70 mp
Consum de energie
18 wați
Țara producătoare
Statele Unite ale Americii
Perioada de garantie
12 luni
Ozonizator pentru anioni de uz casnic (mecanic), JQ-589 - Lumea verde
În zilele noastre, purificarea aerului, tratarea apei, detoxifierea și extinderea „duratei de viață” a produselor alimentare, în special legumele și fructele, precum și multe alte probleme de zi cu zi asociate cu contaminarea mediului înconjurător devin din ce în ce mai urgente în fiecare an. Majoritatea oamenilor de știință din lume recunosc de mult că ozonul este cel mai ecologic și mai eficient dezinfectant. Ozonizatorul anionic multifuncțional dezvoltat pe baza celei mai noi tehnologii și a mai multor ani
cercetare. Funcțiile ozonatorului sunt universale. Cu ajutorul său, puteți crea condiții favorabile existenței în lumea din jur și puteți îmbunătăți spațiul de locuit din jurul vostru. Utilizarea acestui aparat de uz casnic este un alt pas către un stil de viață sănătos!
Caracteristica ozonului
Ozonul (din grecescul "ozon" - mirositor) este un gaz cu miros înțepător. Oxigenul activ se numește ozon.
Cuvântul „oxigen” din traducere înseamnă „nașterea oxidării”.
O este un atom de oxigen,
O2 este o moleculă de oxigen conținută în aer,
О-1 - oxid de oxigen - un agent oxidant activ.
O-2 - superoxid - un agent oxidant puternic.
O3 - ozon sau oxigen triplet.
Ozonul este produs prin combinarea a trei atomi de oxigen. Formula moleculară - Oz. Greutate moleculară - 48, care este de 2,5 ori mai grea decât oxigenul.
Ozonul se formează din oxigen prin ionizare și descărcare electrică de înaltă tensiune. Este o componentă esențială a atmosferei - aerul nostru conține 0,01ppm-0,04ppm ozon. Ozonul este produs și de fulgere în timpul furtunilor: o descărcare electrică produce un miros caracteristic proaspăt. În locurile în care este absent, în atmosferă apar „găuri de ozon”.
Ozonul posedă funcții oxidante ridicate, datorită cărora este eficient pentru dezinfecție și sterilizare. Prin proprietatea sa de a ucide bacteriile, este de 2,5-6 ori mai eficient decât razele UV și de 600-3000 de ori mai puternic decât clorul. Ozonul este astfel capabil să distrugă majoritatea microorganismelor patogene din apă și aer. Instabil, oxidează rapid compușii organici, transformându-i în dioxid de carbon și apă inofensiv. În viața modernă este numit „cel mai pur oxidant și dezinfectant”.
Ozonul este utilizat pe scară largă în viața de zi cu zi, medicină, medicină veterinară și tehnologie, în cantități mici este conținut în celulele corpului, fiind un element esențial al sănătății.
In timpul funcționării ozonizatorului, nu rămân substanțe nocive, prin urmare, nu va apărea poluare secundară.
Beneficiile dezinfectării ozonului:
-eficiență ridicată a dezinfectării: de 1,5-5 ori mai mult decât cu iradiere ultravioletă;
-eliminarea multor tipuri de bacterii patogene;
-rezistența la poluarea secundară;
-efect pe termen lung: după utilizarea dispozitivului timp de 30 de minute, efectul spațiului liber a rămas mult timp;
Caracteristicile aplicației și eficiența ozonizatorului anionic:
-Purificarea legumelor și fructelor din pesticide: clătiți legumele și fructele cu apă, apoi puneți-le într-un recipient, turnați apă astfel încât să acopere legumele și direcționați tubul de plastic al ozonizatorului în apă. După decojirea legumelor, fructele devin mai proaspete, reziduurile de substanțe chimice de la suprafață sunt complet eliminate. Atenție: nu utilizați recipiente din aluminiu. Timpul de curățare este de 10 minute.
Curățarea cărnii: clătiți carnea, apoi puneți-o într-un recipient, turnați apă astfel încât apa să acopere carnea, coborâți tubul de plastic al ozonizatorului în apă, porniți dispozitivul timp de 10 minute.
-Curățarea fructelor de mare (creveți, midii etc.) din microorganisme: puneți fructele de mare într-un recipient cu apă, scufundați tubul de plastic al dispozitivului timp de 3-5 minute. Oferă prospețime mâncării.
Îndepărtarea formaldehidei, toluenului în spații noi sau după lucrări de renovare: spațiile noi sau renovate conțin o cantitate mare de compuși formaldehidici, precum toluenul, aceste substanțe dăunează corpului uman, provoacă amețeli, intoxicații. Folosind acest dispozitiv, puteți purifica foarte repede aerul de aceste substanțe nocive. Utilizați de 3-5 ori pe zi, de fiecare dată în 20 de minute, utilizați în termen de 7 zile.
Eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider: În frigider există adesea mirosuri neplăcute. Pentru a purifica aerul din frigider, așezați tubul direct în zona de depozitare a produselor din carne, și anume în partea superioară a frigiderului. Utilizați în decurs de 10 minute. După oprirea ozonizatorului, spălați frigiderul cu apă curată. După utilizarea ozonizatorului, mirosurile neplăcute sunt eliminate, iar durata de valabilitate a produselor este extinsă. Atenție: pentru a preveni apăsarea tubului de admisie a aerului de ușa frigiderului, așezați un obiect dur (băț, bloc de lemn) lângă tub.
-Eliminarea respirației urât mirositoare în caz de inflamație, sângerare a gingiilor: se toarnă un pahar plin cu apă, se introduce tubul ozonator în el, se utilizează în decurs de 3 minute. Clătiți-vă gura cu apă activată în fiecare zi când vă spălați pe dinți; după o săptămână de îngrijire constantă, se va observa un efect clar.
-Pregătirea cerealelor: este indicat să gătiți cerealele în apă, purificate și activate de un ozonizator, acest lucru va ajuta nu numai la eliminarea reziduurilor organice, ci va conferi și cerealelor un gust special. Utilizați dispozitivul în decurs de 5 minute.
-Purificarea apei de la robinet: pentru purificarea și îmbogățirea cu oxigen, utilizați dispozitivul timp de 5-10 minute. Apa „activă” purificată poate fi utilizată pentru prepararea ceaiului, cafelei, gătirii etc.
Pentru a menține prospețimea produselor, extindeți durata lor de valabilitate, eliminați microbii: așezați un tub ozonizator într-o pungă de plastic în care sunt depozitate legumele, fructele sau alte produse, apoi apăsați ferm pentru a nu exista aer exterior, utilizați dispozitivul pentru 5 minute ... În acest fel puteți extinde durata de valabilitate a alimentelor.
Purificarea apei din acvarii, prevenirea bolilor peștilor: utilizați zilnic un ozonizator pentru a purifica apa dintr-un acvariu, acest lucru va ajuta la evitarea bolilor peștilor. Va fi suficient să schimbați apa din acvariu doar o dată la trei luni. Utilizați dispozitivul în decurs de 5 minute.
-Eliminarea mirosurilor în bucătărie, baie, interiorul mașinii: metoda de aplicare este aceeași cu cea pentru purificarea aerului.
-Spălarea animalelor de companie, spălarea podelelor, dezinfectarea suprafețelor bucătăriei: saturați apa cu oxigen timp de 10 minute și ștergeți suprafețele cu o cârpă umezită cu această apă, o puteți folosi pentru scăldatul animalelor.
-Eliminați mătreața: dacă vă spălați părul cu apă energizată, puteți ajuta la eliminarea mătreții și a mâncărimilor. Atenție: temperatura apei nu trebuie să fie prea ridicată, compușii de oxigen se descompun la temperaturi ridicate. Activați apa timp de 10 minute.