Spirulina Este planta cu cel mai ridicat continut in proteine, ajungind pina la 60-70%, de calitate foarte buna(de 3 ori mai mult decit in carnea de porc, de 2 ori mai mult decit in carnea de vita, peste si de 1,5 ori mai mult decit in boabele de soia) cu grasimi putine si usor de asimilat (contine 18 aminoacizi necesari organizmului uman, dintre care 8 aminoacizi nu sint sintetizati de organizmul nostru). Prin continutul crescut de proteine SPIRULINA este folosita des de sportivi ca un supliment natural, dar in acelasi timp poate fi folosita in scop imunitar sau de reglare a masei corporale!
Vitamina B12 si betacarotenul se gasesc in proportia cea mai mare. Contine de asemenea minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu etc. ) si acizi nucleici (ADN SI ARN), acizi grasi nesaturati Omega 6, clorofila (de 1000 de ori mai mult decit in alte vegetale, ficocianina(stimuleaza sistemul imunitar si opreste dezvoltarea celulelor canceroase)etc. Spirulina este bogata in Vitamina A, ceea ce inseamna ca previne aparitia cataractei, degenerescentei maculare, glaucomul sau miopia. Antioxidantii precum beta-carotenul, zincul si Vitamina D din aceasta alga previn imbatranirea prematura a ochilor.